Gestor d’events

Context

Per tal d’obrir una altre via d’ingressos i potenciar la visibilitat de la marca es va decidir començar a gestionar events/congressos (dins del sector oncològic) de manera que a demes es donés una imatge moderna i professional.

A grans trets, era necessaria una web on publicitar els diferents events i que els possibles assistents es pugessin inscriure, rebre l’entrada i la factura de forma on-line. Per tal de reduir el cost de posada en marxa de cada un dels events i del aprofitament del posicionament SEO, es va acordar que tots els events s’anirien publicitant des de el mateix portal, tot i que la sensació que devia tenir l’usuari al entrar al portal fos de que la web estava construïda “ad hoc” per l’event actiu (nomes podia haver-hi un event/congres en funcionant al mateix temps).

Donat que era un projecte “satèl·lit” que no formava part de les fonts ingressos habituals i per tal de no barrejar costos amb altres empreses inversores, des de administració es va establir que el projecte fos totalment independent a nivell tècnic i econòmic. Això també va significar que els recursos humans assignats al projecte fossin molt limitats i per tant la plataforma tecnològica era essencial que fos el mes automatitzada i fàcil de gestionar possible.

Després de valorar diferents proveïdors es va decidir assumir el projecte internament ja que cap d’ells ens donava la relació qualitat/preu que  es buscava.

Objectius

Els objectius que es pretenien aconseguir eren els següents:

  • Potenciar la visibilitat de la marca a Internet.
  • Donar una imatge moderna.
  • Publicitar els events que s’anessin programant.

Requisits

Els requisits de la plataforma web eren els següents:

  • Permetre la fàcil gestió dels diferents esdeveniments.
  • Comprar entrades on-line.
  • Fàcil gestió de les entrades venudes.
  • Diferents tipus d’entrades i gestió d’ofertes i descomptes.
  • Poder enviar e-mails massius anunciants nous esdeveniments
  • Domini propi i noves adreces de correu.
  • Temps màxim d’implementació: 30 dies.

Implementació

Per temps d’implementació i preu, em vaig decantar per implementar la plataforma sobre WordPress amb els següents components:

  • Plantilla multi-esdeveniments.
  • Plugin d’Ecommerce.
  • Plataforma de pagament.
  • Plataforma de mailing amb plantilla personalitzada.

Pel “look and feel” general es va contractar un proveïdor que em va donar les pautes de colors, tipografia, logotip, etc.

Per seguretat i comoditat la infrastructura es va contractar a Google Cloud.

La meva aportació

Inicialment em vaig encarregar de redactar el RFP que varem fer arribar als diferents proveïdors amb els que varem contactar. Com deia anteriorment, com cap de les ofertes ens va arribar ens va convencer finalment em vaig encarregar de dissenyar e implementar tota la plataforma tecnològica.

Conclusions

Gracies a utilitzar plataformes pre-fabricades (CMS), l’implementació es va reduir a “encaixar” els diferents plugins, personalitzar la plantilla i dotar-la de contingut. Varem arribar a temps a que la web servis per publicitar el primer l’esdeveniment i per canalitzar la gestió de les entrades. La plataforma funcionava molt be, però tot i tenir una bona plantilla, requeria força dedicació per omplir-la de contingut.

A nivell personal, em va servir per tenir el primer contacte amb el Google Cloud i explorar-ne les seves possibilitats mes senzilles. A demes es va poder es va aprofitar el repositori d’imatges de Bitnami de Google Cloud, de manera que ja venia tota la part de seguretat i optimització pre-configurada.

 

Enllaç a la web

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *